עצות להפחתת חרדה בקרב ילדים - שלגמרי יעבדו גם על מבוגרים
פורסם ב

לפני הכל – אתם
לפני שאתם ניגשים לטפל בילדים שלכם, בבקשה אל תשכחו את עצמכם. כדי שיהיה לכם את הכוח לתמוך בקטנטנים, אתם חייבים להתייחס לעצמכם ולצרכים שלכם. לכן, שמרו על הפוגות ממסך הטלוויזיה ומהרשתות החברתיות. נצלו את הזמן מדי פעם לספורט, מדיטציה, אכילה או משחק משותף. שתפו מה אתם מרגישים עם אנשים שיקרים לכם.

אפשר למנוע חרדה בקרב ילדים בכמה צעדים:
להיות נוכחים – לשמור על קרבה פיזית, לשבת קרוב, להסתכל בעיניים, לגעת, לחבק וללטף. לשדר ביטחון – אפשר להסביר לילדים ולילדות בקצרה ובכנות מה קורה, כולל כיצד נשמור עליהם. להימנע מצפייה בחדשות – למרות הרצון שלנו להיות מעודכנים, הישיבה מול מסך החדשות מגבירה את החרדה. הסחת דעת – פעולות פשוטות כמו משחק או הכנת ארוחה יעשו את העבודה. לא לשתף את הילדים בזוועות – הם לא יכולים להכיל את מה שרואים בחדשות וברשתות.
"לא לפחד מהפחד: תנו לגיטימציה לתחושות של הילדים, גם לשלכם.
כשהחרדה מופיעה, נוכל לה
לא לפחד מהפחד – תנו לגיטימציה לתחושות והרגשות של הילדים, וגם לאלה שלכם. ספקו מידע והוראות כמו למשל: "זה בסדר להרגיש או להגיב כך, זה נורמלי, ואנחנו פה ביחד, הצבא שומר עלינו ויש לנו ממ"ד". כמובן שיש להתאים את המידע לגיל הילד או הילדה, אבל הנחיות בסיסיות יפזרו את אי הודאות ויעניקו יותר בטחון.
נשימה בתשומת לב – נשימה הוכחה כמפיגה חרדה במוח, בעיקר הוצאת האוויר. אפשר לדמיין נחש וללחוש "סססססס", או להדליק נר ולהרקיד את הלהבה שלו בנשיפה.
קרקוע – תשומת לב למה שקורה כאן ועכשיו, בכל התחומים. נוכל לשים לב ולהתייחס ל-5 דברים מסביבנו על פי החושים: משהו שרואים, משהו ששומעים, משהו שמריחים וכו'.
היצמדות לפעולות רוטינה יומיומיות – נסו להיצמד לפעולות שקשורות בשגרה היומיומית, אפילו פעולות קטנות של סידור מיטה, הקראת ספר לפני שינה, כל מה שמהווה חלק מהיומיום שלכם ושל הילדים והילדות – זה יספק הרגשת יציבות ובטחון.
Comments